Veelgestelde vragen

FAQ Werkzoekenden

OTSO richt op het snel en efficiënt matchen van werkzoekenden en bedrijven met vacatures. Dit doet OTSO met een nieuwe smartphone app waarmee sollicitaties simpel en snel worden.

Als sollicitant maak je binnen een profiel aan met daarin je werk criteria; denk hierbij aan salarisindicatie, opleiding, reisafstand en natuurlijk je werkveld. Dit kan van stageplaats tot bijbaan of topfunctie. Je kunt het eenvoudig aanpassen en personaliseren met een pitch.

Op basis van jouw profiel filtert OTSO interessante vacatures, deze worden in jouw overzicht getoond. Swipe vervolgens naar rechts om een vacature te ‘liken’; swipe naar links als je niet geïnteresseerd bent in de vacature.

Is er van beide kanten een positieve indruk? Dan is er een match. OTSO brengt jullie dan middels een mail met elkaar in contact.

Voor iedereen die op zoek is naar een fulltime baan, parttime baan, bijbaan, vrijwilligerswerk of stage!

De app. instaleer je via google play of de app. store, dan kun je je snel aanmelden via Facebook of Linkedin.

Nadat je je hebt aangemeld via de OTSO app, kun je jouw voorkeuren aangeven. Daarbij kun je tevens aangeven of je gevonden wil worden door bedrijven. Wanneer je dit niet wil, schuif je het bolletje naar ‘nee’. Op dat moment kunnen bedrijven jou niet zien, maar jij hen wel. Jouw voorkeuren kun je altijd aanpassen en opnieuw opslaan.

Voorkeuren kunnen gemakkelijk aangepast worden. Klik op het menu linksboven in de app. en vervolgens op ‘voorkeuren’. Daarna kunnen de voorkeuren naar wens aangepast worden. Klik vervolgens op opslaan en je voorkeuren zijn aangepast!

Klik op het menu linksboven en vervolgens op ‘profiel’. Klik vervolgens op ‘Upload CV’. Dan wordt er een e-mail gestuurd met daarin de instructies om je CV te uploaden.

Klik op het menu linksboven en vervolgens op ‘profiel’. Klik vervolgens op ‘Koppel LinkedIn’. Dan kom je op de LinkedIn site en kun je vervolgens toestemming geven om je LinkedIn profiel te koppelen aan je profiel.

Nee, dit kan niet. Je kan wel je voorkeuren op elk moment aanpassen, dus ook jouw werkveld.

Wanneer je andere vacatures wil zien, kan je je voorkeuren aanpassen. Bijvoorbeeld het werkveld, je salarisindicatie of de reisafstand.

Het kan zo zijn dat er niet voor iedereen een geschikte vacature aangeboden wordt. Echter, elke dag worden er nieuwe vacatures op OTSO geplaatst, dus open regelmatig de app om te kijken of de geschikte vacature er voor jou tussen staat!

Jammer dat je je account wil verwijderen! Maar dit kan ook gemakkelijk via de app. Ga linksboven naar het menu en dan naar ‘app. settings’ hier klik je op ‘account verwijderen’. Let op! Alle gedane sollicitaties zullen dan ook verwijderd worden.

Klik op het menu linksboven en vervolgens op ‘sollicitaties’. Daar kan je terugvinden op welke vacatures je gesolliciteerd hebt.

Klik op het menu linksboven en vervolgens op ‘sollicitaties’. Veeg de sollicitatie die je wil verwijderen van rechts naar links. En druk dan op de delete button. De sollicitatie is dan verwijderd.

Ja, dat kan. Klik op het menu linksboven en vervolgens op ‘voorkeuren’. Je kan dan aangeven of je gevonden wil worden door bedrijven. Wanneer je dit niet wil, schuif je het bolletje naar ‘nee’. Op dat moment kunnen bedrijven jou niet zien, maar jij hen wel.

Ja, dat kan. Nadat je je CV geüpload hebt, kan je je CV bekijken. Klik op het menu linksboven en vervolgens op ‘profiel’. Daar kan je klikken op ‘bekijk cv’ om je cv te bekijken.

Ja, dat kan. Dit doe je door op de betreffende vacature te klikken. Je kan dan ook naar de bedrijfswebsite van het bedrijf dat de vacature aanbiedt. Dit kan door op ‘ga naar bedrijfswebsite’ te klikken.

Ja dat kan.  Je kan via de app solliciteren en met hetzelfde account via het de website. 

 

FAQ Bedrijven

OTSO is een smartphone app waarmee niet alleen sollicitaties simpeler en sneller worden, maar ook vacatures snel en gemakkelijk geplaatst kunnen worden. Tevens heb je als bedrijf je eigen dashboard, waar sollicitanten en potentiele kandidaten overzichtelijk worden weergegeven.

Een account kan eenvoudig, snel en geheel vrijblijvend aangemaakt worden op de site van OTSO. Wanneer het account eenmaal is aangemaakt, kan u zowel via de site als via de app op uw smartphone inloggen. De app is er voor iOS en Android.

Ja, dat kan. Ga via uw bedrijfsdashboard naar uw profiel. Daar kunt u een nieuw wachtwoord invoeren. Vergeet niet op opslaan te klikken.

U kan gratis vacatures plaatsen of tegen betaling.  Bij OTSO kunt u zeer gericht vacatures plaatsen op basis van 6 voorkeuren zoals werkveld, opleidingsniveau, dienstverband, salarisindicatie, woonplaats + reisafstand en werkervaring. U kunt meerdere credits tegelijkertijd inkopen voor extra voordelige tarieven. De credits zijn 12 maanden geldig.

Hoe werkt het gebruik van vacaturecredits voor premium?
U maakt een vacature aan op onze site, u kiest de voorkeuren en de vacature wordt op de app geplaatst. Per vacature wordt er één credit afgeschreven als deze naar premium wordt gezet. De vacature blijft maximaal 3 maanden staan en u kan ook nog eens door de aanbevelingen (CV database) die OTSO geeft per vacature.

OTSO filtert de vacatures die overeenkomen met de voorkeuren van de werkzoekenden. Deze voorkeuren zijn: werkveld, dienstverband, opleidingsniveau, werkervaring, standplaats, salarisindicatie, postcode en de reisafstand. Deze voorkeuren kunt u als werkgever ook invullen wanneer u een vacature plaatst.

Ja dit is mogelijk, OTSO geeft per vacature aanbevelingen waarop je zelf kandidaten kan selecteren voor de contactgegevens. Dit is alleen mogelijk als er een premium vacature is afgenomen. 

Ja, dat kan. Dit doet u door naar uw eigen dashboard te gaan en vervolgens in het linker menu op ‘vacatures’ te klikken. U kan onderaan op het veld klikken “vacature verwijderen”.

Ja, dat kan. U kan zelf gratis extra accounts toevoegen bij het kopje “recruiters”en dan rechtsboven naar recruiter aanmaken gaan. 

Nadat u een account heeft aangemaakt dient u uw bedrijfsprofiel verder aan te vullen. Daarna kunt u naar abonnementen en u pakket kiezen en zo eenvoudig een vacature plaatsen. Dit doet u door op de knop ‘vacatures’ in het linker menu te klikken en daarna rechtsboven op het vakje “vacature aanmaken” klikken. Vul alle velden in en plaats de vacature.

Na het plaatsen van de vacature kan er rechts geklikt worden “premium maken”. De credit wordt dan gebruikt voor een premium plaatsing. 

Een vacature kan op elk moment eenvoudig aangepast worden. Dit doet u door naar uw eigen dashboard te gaan en vervolgens in het linker menu op ‘vacatures’ te klikken. Dan kunt u de geplaatste vacature(s) naar wens aanpassen. De functie titel kan alleen de eerste 3 dagen nog aangepast worden.

Een vacature blijft maximaal 3 maanden op OTSO staan.

Ja dit is mogelijk, hier zitten wel kosten aan verbonden van 2 euro per sollicitant/click. 

Natuurlijk kan dat! U kunt gratis een account aanmaken en direct uw vacatures gratis plaatsen. 

Na akkoord zal er direct een factuur naar het e-mailadres voor facturen gestuurd worden. U kan digitaal afrekenen met IDEAL, Creditcard en meer.
Dit betaling dient binnen 14 dagen plaats te vinden.

 

Onder het kopje ‘kandidaten’ in het linker menu van het dashboard kan u informatie over de kandidaten vinden. Door op een betreffende vacature te klikken, komen de Matches, Sollicitanten en Aanbevelingen in beeld. Hieronder wordt kort per kopje toegelicht wat deze betekenen.

Aanbevelingen: de criteria van de kandidaten die onder het kopje aanbevelingen in beeld komen, komen overeen met de criteria van de vacature. Zij hebben echter nog niet gesolliciteerd op deze vacature (nog niet naar rechts geswiped).

Sollicitanten: deze kandidaten hebben een positieve indruk van de vacature. Zij hebben namelijk naar rechts geswiped en dus gesolliciteerd! Wanneer u ook een positieve indruk van deze kandidaat heeft, kan u via de site op het groene vinkje klikken of via de app naar rechts swipen. Dan is er een match!

Matches: bij zowel de kandidaat als bij u is er een positieve indruk; er is dus een match! Op dat moment krijgt de werkzoekende een mail, waarin wordt aangegeven dat er een match is. U kan overal en op elk moment via uw dashboard bekijken met wie u een match heeft.

Zowel bij de kandidaten die bij aanbevelingen, sollicitanten en matches staan is het mogelijk om het LinkedIn profiel en/of het CV van een kandidaat te bekijken.

Jammer dat u uw account wil verwijderen! Stuur even een berichtje naar info@otso.nl en wij zorgen ervoor dat uw account verwijderd wordt.

Invisible recruitment houdt in dat wij u ontzorgen in de markt van de recruitment bureaus. Wij zullen de tussenhandelaar en contactpersoon zijn zo dat u de beste prijs en de juiste kandidaten ontvangt van gespecialiseerde bureaus. 

Door onze afspraken met bureaus zijn de kosten vaak lager dan wanneer u deze direct benaderd. 

We vragen een start fee van € 450,- , daarnaast komen de kosten die het W&S bureau neerlegt. 

Ja dat kan zeker, OTSO heeft een standaard template waardoor u voor € 1.450,- al een eigen werken bij site heeft die gekoppeld is met het matching systeem van OTSO. 

Ja ook dit is een mogelijkheid. OTSO maakt white labels van het systeem waar ondertussen al meer dan vijf jaar aan gewerkt is. Zo kan u een compleet eigen systeem gebruiken vanaf €17.500,- . 

Vraag een offerte aan en we komen graag langs voor meer uitleg. 

  1. Vacatures plaatsen – Gratis
  2. Gebruik OTSO ATS – Gratis
  3. Koppeling IGB, Recruitment technolgies of XML OTSO – Gratis
  4. Sollicitanten verwijzen naar eigen site – €3,- per sollicitant/click
  5. Premium vacature(s) – €99,– (korting bij grotere afname)
  6. Koppeling eigen XML – € 1.500,-
  7. Vacaturepagina/ werken bij site – € 1.695,- (per jaar €395,-)
  8. Invisible recruitment – Start fee € 450,-

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan contact op via het contact formulier of stuur een mail met daarin je vraag naar info@otso.nl. Wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.