GlasBewerkingsBedrijf Brabant

GlasbewerkingsBedrijf Brabant (GBB) is een van de meest vooruitstrevende en vakbekwame bedrijven in de glasbranche. Al vanaf de oprichting in 1951 zijn wij gevestigd in Tilburg, waar inmiddels twintig medewerkers elke dag werkzaam zijn in diverse glasdisciplines. En met grote regelmaat werken we regelmatig samen met kunstenaars en kunstenaressen. Glas is een functioneel product. Het biedt bescherming en laat het licht binnenvallen. GBB zorgt dat het karakter van glas door kleur, vormgeving en bewerking optimaal tot zijn recht komt. De beleving van een ruimte wordt er aangenamer door.

Het atelier maakt onder meer glas-in-lood- of glas-in-betonramen, gebrandschilderd glas en glasappliqués, en werkt daarin samen met kunstenaars als Hugo Brouwer, Piet Clijsen, Jan Dijker, Jacques Frenken, Marius de Leeuw, Theo Mols, Toon Ninaber van Eyben, Michel van Overbeeke, Jan Schoenaker, Lambert Simon, René Smeets, Albert Troost, Joost Swarte, Toon Verhoef en Jan Willemen. GBB verzorgt de uitvoering of de kunstenaar heeft er tijdelijk zijn werkplaats.

Het bedrijf is ook betrokken bij de restauratie van ramen, zoals voor de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch, de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk in Dordrecht en de Basiliek van de Heilige Nicolaas in Amsterdam.Naast ramen worden bij GBB ook glazen grafmonumenten gemaakt.

Ga naar OTSO.nl